En ny mötesplats – nära centrum, nära naturen

Genom Sundsta Torg får Karlstad en ny mötesplats. Ett attraktivt boende med riktigt låga månadsavgifter och stora bekvämligheter i lägenheterna som finns med 1–5 rum och kök. Alla lägenheter kommer att ha balkong, uteplats eller terrass och på innergården kommer det finnas gott om utrymmen för att socialisera. För att skapa hemtrevliga lägenheter jobbar Prepart Projekt och Karlstadhus nära med Heads & Tails för att ta fram de olika inredningsstilarna.

De tre huskropparna har var och en sitt unika uttryck och kommer att smälta in i den historiska stadsdelen Sundsta. Genom kvarteret kommer nya Sundstapassagen löpa, en helt ny väg direkt till Sundsta tjärn. Under husen kommer ett garage som täcker alla parkeringsbehov att finnas. I bottenplan finns dessutom utrymmen för kommersiella verksamheter – redan nu är det klart med ett gym i den största lokalen. Ett mötesrum och tre övernattningsrum finns för bokning.

En ojämförbar möjlighet till ett gott boende. Nära centrum. Nära naturen. Mer information om priser, planlösningar och storlekar hittar du här nedan.

ANMÄL DITT INTRESSE
Bostadsväljaren

Hus 1

Totalt 33 lägenheter med låg månadsavgift i storlekarna 1, 2, 4 och 5 rum och kök. Riktigt hög standard, tre olika inredningsinriktningar och utöver det möjligheter till ändringar och tillval. Fantastisk utsikt och kvällssol i många av lägenheterna. Huset har 8 våningar och fasaden är klädd i ljusgult tegel.

ANMÄL DITT INTRESSE
Bostadsväljaren

Hus 2

Totalt 49 lägenheter med låg månadsavgift i storlekarna 1, 2 och 3 rum och kök. Hög standard och två olika inredningsinriktningar att välja mellan. Huset har 11 våningar och fasaden är klädd i rött tegel.

ANMÄL DITT INTRESSE
Bostadsväljaren

Hus 3

Totalt 54 lägenheter med låg månadsavgift i storlekarna 2, 3 och 4 rum och kök. Riktigt hög standard, tre olika inredningsinriktningar och utöver det möjligheter till ändringar och tillval. Fantastisk utsikt och kvällssol i många av lägenheterna. Huset har 13 våningar och fasaden är klädd i ljust tegel.

ANMÄL DITT INTRESSE
Bostadsväljaren

Filmer

Bilder

BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg BRF Sundstatorg

FRÅN BOKNING TILL INFLYTT

Här nedan beskrivs hur det går till att köpa en bostad i Brf Sundsta Torg, Karlstad. Nedan beskrivs även kort vad som kommer att hända efter avtalets tecknande och till tiden efter du flyttat in i ditt nya hem.

INTRESSEANMÄLAN/VAL AV BOSTAD

Är du intresserad av en bostad i Brf Sundsta Torg kan du enkelt anmäla ditt intresse på projektets hemsida brf-sundstatorg.se alternativt direkt till ansvarig mäklare. Turordningen vid köpanmälan innan säljstart baseras på det datum du lämnade din intresseanmälan. Om flera personer är intresserade och valt samma bostad avgörs fördelningen genom turordningen. Efter säljstart är det först till kvarn som gäller. Alla lägenheter säljs alltid till fast pris.

FÖRHANDSAVTAL

När du har hittat ditt nya hem och kostnadskalkylen är granskad och godkänd samt att föreningen erhållit tillstånd att ta emot förskott så tecknas ett förhandsavtal. I samband med det erläggs förskott/ handpenning om;

  • 1 & 2 ROK – 50 000 kr
  • 3 ROK -75 000 kr
  • 4 ROK -100 000 kr
  • 5 ROK – 125 000 kr

INREDNINGSVAL

Har du valt att teckna en lägenhet i hus 1 och 3 kommer du att få möjligheter att ge din lägenhet en personlig stil genom att få välja mellan kostnadsfria val och även tillval som kostar lite extra. Du kommer bli kontaktad av tillvalsansvarig som går igenom hur det går till. Förhandstecknare i hus 2 kommer ha två olika inredningslinjer att välja på.

UPPLÅTELSEAVTAL

Upplåtelseavtal tecknas ca: 3-4 månader innan tillträdet när ekonomiska planen registrerats hos Bolagsverket och föreningen erhållit sitt tillstånd att upplåta bostadsrätterna.

BESIKTNING

Några veckor innan du flyttar in i ditt nya hem görs en överlåtelsebesiktning av en oberoende besiktningsman. Det är önskvärt att även du är med vid detta tillfälle.

TILLTRÄDET

De tider vi anger i avtal och säljmaterial är preliminära. Cirka fyra månader innan tillträdet meddelas en definitiv tillträdesdag.

Inför ditt tillträde ska även resterande betalning av bostaden vara gjord och eventuella inredningsval betalas. På tillträdesdagen får du nycklarna till ditt nya hem.

ÖVERLÄMNANDE AV BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

Inledningsvis och under byggtiden sitter en tillfällig styrelse i Brf Sundsta Torg en s.k. interimsstyrelse. Interrimsstyrelsen sitter kvar några månader efter att fastigheten färdigställts innan du kommer att bli kallad till en ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningsmedlemmar ska utses och röstas fram.

2-ÅRSBESIKTNING

Två år efter inflyttning utförs en s.k. 2-årsbesiktning. Vid besiktningen kontrolleras eventuella hänskjutna fel från överlåtelsebesiktningen och rena garantifel. Den 5-åriga garantin som lämnas räknas från dagen då slutbesiktningen utfördes.